Onderhoud

Onderhoud

Onderhoud

Hoe kunt u uw bril het beste verzorgen?

Het zorgvuldig onderhouden van uw bril is essentieel, niet alleen om de levensduur te verlengen, maar ook om een optimale kijkervaring te behouden. Uw bril is een investering in dagelijks comfort, en we streven ernaar dat u er langdurig van kunt genieten. Hier zijn enkele waardevolle tips voor het juiste onderhoud van uw bril:

Maak je bril schoon

Gebruik een microvezel doek om uw bril te reinigen. Als u uw glazen wat extra aandacht wilt geven, gebruik dan de speciale reinigingsspray die u in onze winkels kunt kopen. Vermijd het contact met chemische middelen, zoals schoonmaakmiddelen of haarspray. Vergeet niet beide zijden van de glazen en het montuur schoon te maken.

Krassen voorkomen

Plaats uw bril zo min mogelijk met de glazen naar beneden op tafels om krassen te voorkomen. Berg de bril bij voorkeur op in een brillenkoker en vermijd het los in een tas te plaatsen om krassen door andere voorwerpen te voorkomen.

Oorspronkelijke vorm behouden

Vermijd het dragen van uw bril op uw voorhoofd, aangezien dit het montuur kan verbreden en de bril niet meer goed op uw gezicht past. Gebruik beiden handen bij het op en afdoen van uw bril. Zo behoudt de bril zijn oorspronkelijke vorm.

Bedek de glazen

Draag uw bril niet onder omstandigheden met extreme temperaturen, zoals in een sauna, en vermijd contact met chemische producten zoals haarspray. Mocht u uw bril op een warme plek leggen, zoals het dashboard van uw auto, bedek de bril dan met een stoffen doek ter bescherming. Of nog beter, leg de bril in een brillenkoker.

Kies de juiste bril

Kies de juiste bril die voldoet aan uw behoeften. Er zijn verschillende soorten brillen, overweeg bijvoorbeeld het gebruik van een beeldschermbril voor specifieke situaties.